Log in

I forgot my password

Latest topics
» Testing
18th November 2010, 11:39 by khai8118

» Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan
17th June 2010, 12:26 by siti

» Program Orientasi Pegawai Baru Di Sabah
25th May 2010, 15:36 by siti

» TABUNG BATCH
8th May 2010, 04:24 by alianz

» PTD INTAKE 1/2009 VS PTD INTAKE 3/2009 VS BHGN. PERKHIDMATAN JPA
6th May 2010, 21:45 by azha_ceo

» Announcement From Hizal
22nd April 2010, 17:35 by Azleen

» BENGANG...!!!!!!
20th April 2010, 13:28 by syuhaiza ruslan

» Geng Kementerian Dalam Negeri Lantikan 3/2009
19th April 2010, 17:17 by Azleen

» FUTSAL FRIENDLY MATCH PPTD SABAH N LABUAN VS INTAN SABAH
16th April 2010, 22:27 by Jim


Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

View previous topic View next topic Go down

Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Jim on 21st April 2010, 18:29

Tuan/ Puan,

Pengarah negeri aku kasi tau dalam meeting yang kita (PTDM41 Kontrak) akan dipindahkan ke cawangan lain (jabatan sama) lepas genap setahun. Tak taulah betul ka tidak tapi tujuan tu untuk supaya kita dinilai oleh 2 penilai yang berlainan dalam masa 2 tahun kontrak nih.
avatar
Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 40
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by noreah on 22nd April 2010, 09:28

jim,mmg itu yg en taqi cakap dulu...tapi kt cni senior aku batch 3 2008,br stahun lebih dah dpt offer tetap...and then gi lapor diri kat jpa,dan dapat lek sini smula..x tukar jbtn n unit pun...xlame lg nih die kne dpa dah....

aku konfius la...cam len batch len jer caranye....

noreah
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 42
Join date : 2009-11-13
Age : 33
Location : Maran, Pahang

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Jim on 22nd April 2010, 16:45

Noreah - Hmmm batch 3 2008 tu kontrak 2 tahun macam kita juga kah? Bagus tuh kalau macam tuh. Kalau kat Kementerian memang tak jadi masalah sebab banyak PTD senior boleh jadi pegawai penilai. Tapi kalau satu-satunya branch kat state nih cuma ada Pengarah and lain tu M41 sama juga.
avatar
Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 40
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by noreah on 23rd April 2010, 09:36

yup jim...die pun kontrak 2 tahun mcm kite. akan pegi DPA bln 10 nih...owh...susah gak la klu camtu..tpakse la tukar jabatan len klu camtu...

noreah
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 42
Join date : 2009-11-13
Age : 33
Location : Maran, Pahang

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by emilda on 26th April 2010, 09:48

itulah yang aku dgn roomate aku tgh pening..tukar untuk unit xder masalah..tapi penilai yang berbeza tu yang problem. Jabatan aku ni kecik jer..balik2 org yang yang sama... Rolling Eyes

emilda
CALON
CALON

Posts : 14
Join date : 2010-02-02

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by eddy on 6th May 2010, 09:35

tak semestinya tukar jabatan tapi tukar ppp.... aku lak maybe tak tukar kot coz pengarah aku pencen tahun nie...so tahun depan pengarah baru...jadi ppp lain la...heheheh

jim... itu express skim ..sesuai utk org yg dah 'lambat' cam kite.. no need tunggu 2 tahun... kalu kita perform terus lantika tetap n pi dpa.... kalu dpt alhamdulilah.... hehehe
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Azleen on 10th May 2010, 14:41

itu mmg betul..kat tmpat aku pn sama..ada internal tsf after sethn keje..
avatar
Azleen
KSU
KSU

Posts : 215
Join date : 2009-11-05
Age : 34

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Dilla Tan on 15th May 2010, 23:45

baru petang tadi dilla borak ngan pen. pengarah sumber manusia IMI.. die kate mmg PPP berbeza tp kite akan stay kat tempat yg sama.. for 1st year, pp1 kite our direct supervisor.. in my case my pengarah la.. pp2 tu Timb. ketua pengarah.. so utk 2nd year.. pp1 tu timb. ketua pengarah, pp2 tu ketua pengarah.. Smile so xde la nak kene tukar2 ni.. hope sama la kat semua jabatan.. sbb dierg pon faham.. 1 tahun mana cukup nak belajar everything.. gud luck everybody!
avatar
Dilla Tan
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 51
Join date : 2009-11-07
Age : 33
Location : Kuala Terengganu

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by noreah on 17th May 2010, 09:29

owh camtu leh ek dilla..klu camtu i nye pp1 skarang CADO..and 2nd pp i nanti DO lak,buleh ek?bagus la klu camtu...hehe

noreah
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 42
Join date : 2009-11-13
Age : 33
Location : Maran, Pahang

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by ainie_z on 17th May 2010, 14:45

huhuhu..tapi kan dilla kat JPN memang tukar..sebab batch yang intake April 2009 diorang memang tukar April this year..
tu yang buat susah hati tu..tak tau nak ditukarkan ke mana..
husband aku pun tak leh nak gerak..nak minta tukar pun tak tau aku nak dapat mana plak unt next posting...
avatar
ainie_z
CALON
CALON

Posts : 9
Join date : 2009-11-10

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Dilla Tan on 17th May 2010, 17:05

ainie_z wrote:huhuhu..tapi kan dilla kat JPN memang tukar..sebab batch yang intake April 2009 diorang memang tukar April this year..
tu yang buat susah hati tu..tak tau nak ditukarkan ke mana..
husband aku pun tak leh nak gerak..nak minta tukar pun tak tau aku nak dapat mana plak unt next posting...

aku pon kurang pasti la.. tp da ade kes dimana TPIN Selangor kontrak gak.. dah 2 tahun kat situ.. tukar pp1 je.. hurmm utk kes ko ngan hubb ko aku suggest tunggu kite konfirm dulu kut.. huhu leceh gak nak tukar2 ni.. ambik masa.. ini suggestion aku la..
avatar
Dilla Tan
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 51
Join date : 2009-11-07
Age : 33
Location : Kuala Terengganu

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by siti on 25th May 2010, 15:34

ak de gak tny senoir2 ak kt JPN HQ ni..kalo xnk tukar bleh tp kne dpt sokongan dari pengarah..kalo pndai ayat dpt la stay..cm dila ckp just tkr PP1 je..
avatar
siti
CALON
CALON

Posts : 12
Join date : 2009-11-07
Age : 32
Location : putrajaya

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by nabelon on 26th May 2010, 23:13

aku taktau la nak tukar atau tidak...
avatar
nabelon
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 75
Join date : 2009-11-05
Age : 32
Location : Penang

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by amyadorable on 29th May 2010, 00:30

I rasa tukar is better coz boleh dapat experience Jabatan/ Kementerian lain pulak. As for our case kat Statistics, mmg confirm we will rotate within each other after one year, different evaluator je. BPSM sini pun kecil je.. macam sekarang dah 6 bulan kan, dah kena buat LNPT dah.. so lepas actually I boleh tukar unit d..
avatar
amyadorable
CALON
CALON

Posts : 7
Join date : 2009-11-13
Age : 35
Location : KL

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by rafeezal on 14th June 2010, 11:29

kwn2..
ni info dr jpa..
tidak semstinya wajib btukar bhgn/jbtn/kem...yg plg pntg ialah PPP ialah org yg berbeza pd thn1 n thn2..tp bg yg mmg dpt tkr n sbgnya lg bgs..cam amy kt,more experience..

n psl kontrak ke tetap tu..
utk mkluman semua kntrk spa hnya bermula pd thn 2009..apa2 kntrk sblm tu adlh kntrk jpa so diorang mmg lain..apapun biar lah kt mnjlnkn tgs kt dgn baik..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 34
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by siti on 17th June 2010, 12:26

nabelon wrote:aku taktau la nak tukar atau tidak...

eleh..td bru ckp dlm fon ngan ak nk tukarr..hehehehe...HQ ade 0 ni..jom la..
avatar
siti
CALON
CALON

Posts : 12
Join date : 2009-11-07
Age : 32
Location : putrajaya

Back to top Go down

Re: Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum