Log in

I forgot my password

Latest topics
» Testing
18th November 2010, 11:39 by khai8118

» Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan
17th June 2010, 12:26 by siti

» Program Orientasi Pegawai Baru Di Sabah
25th May 2010, 15:36 by siti

» TABUNG BATCH
8th May 2010, 04:24 by alianz

» PTD INTAKE 1/2009 VS PTD INTAKE 3/2009 VS BHGN. PERKHIDMATAN JPA
6th May 2010, 21:45 by azha_ceo

» Announcement From Hizal
22nd April 2010, 17:35 by Azleen

» BENGANG...!!!!!!
20th April 2010, 13:28 by syuhaiza ruslan

» Geng Kementerian Dalam Negeri Lantikan 3/2009
19th April 2010, 17:17 by Azleen

» FUTSAL FRIENDLY MATCH PPTD SABAH N LABUAN VS INTAN SABAH
16th April 2010, 22:27 by Jim


KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by eddy on 5th December 2009, 13:29

khai8118 wrote:ape brand tu..? cam baik je bunyinye, TEVA.. apsal aku x tau. dpt cop halal x..? hahaha.. nnt aku gi sandakan, aku tumpang sandar badan la ye..

mai la sandakan seafood murah... bgtau je la... kalu nak mai... flight ada direct dari sepang... nanti aku tunggu kat airport
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by syuhaiza ruslan on 6th December 2009, 23:17

eddy: cantek..nnt aku nk p honeymoon aku cntc ko ek...bley? Razz
avatar
syuhaiza ruslan
KSU
KSU

Posts : 358
Join date : 2009-11-18
Age : 33
Location : NILAI, NEGERI SEMBILAN

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by Dilla Tan on 7th December 2009, 08:43

finally jumpe gak ngan PIN aku.. die slalu je la outstation.. mcm minggu ni, ahad ngan isnin je ade.. selebihnye die outstation.. die pon da bagi banyak gile tanggungjawab kat aku...wuuu wuuuu.. so far org2 sini ok la.. tp pg ni aku da start menjalankan tugas inspection.. pagi2 lagi ade 2-3 perkara aku da bangkit kan.. especially kebersihan kat ruang pelanggan tu.. haihh cleaner ni mmg nak kene ni...

satu lagi aku yg perlu aku bangkit kan adelah cuti dan OT.. kat Depot Ajil tu ade lebih kurang 120 staff.. 4 group utk 3 shift.. tp OT mmg Red Alert la... bos da tego.. so aku kene slow2 check system kehadiran tu.. sbb aku suspect depa ni plan.. ade yg aku tgk tu keje smpi 4 shift straight.. which means about 32 hours.. without sleep? very impossible.. pastu ade KPPI tu keje hari2 8 pg 12 mlm tanpa cuti.. ko gile??? dierang pon manusia gak.. aku ingat bulan 1 la aku nak start wat betul2. skang ni aku risik2 dulu cara kerja depa... lgpon nak tego beriaaa ketua depo KP 42.. tinggi lagi dari aku.. huhuhu lgpon belom masanya aku tunjuk terrer lg kut sbb baru lg.. byk bende aku kene tau.. takut2 die counter attack la hujah2 aku nanti.. huhuhu...New year New Rule.. mmg aku kene handle tempat tu...
avatar
Dilla Tan
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 51
Join date : 2009-11-07
Age : 33
Location : Kuala Terengganu

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by syuhaiza ruslan on 7th December 2009, 15:18

dilla: xpa...mmg la..masing2 da biasa cam 2..sementara nk ok ngan cara baru..apa2 pun slowly perhati n adapt apa patt..aku pun awai2 kat cni dah kena da...tinggai lagi aku x smash balik sbb pikir baru lagi kat cini..ntah la..nasib2...dpt tempat staf yg ego2 belaka...
avatar
syuhaiza ruslan
KSU
KSU

Posts : 358
Join date : 2009-11-18
Age : 33
Location : NILAI, NEGERI SEMBILAN

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by shaiful on 7th December 2009, 19:31

eddy:sama kes mcm aku..jawatan utk KP tp pengarah letak aku di sana...jadi bila blh speaking sabah suda ka jo?pasni kita speaking sabah ha..biar dorg ni terkebil2..
avatar
shaiful
TKSU
TKSU

Posts : 127
Join date : 2009-11-14

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by lyana mad ali on 8th December 2009, 10:26

SHAIFUL : challenging tu.. so u kena la tunjukkan yg u blh buat keje tu even tu post KP.. u can do it my dear gucci...

DILLA : u kena prepare btl2 b4 u nak take action kat dieorg tu. at least u ade la hujah2 yg bernas nak attack dieorg tu... anyway, all d best 4 u babe.. bile blk tu inform la, if sempat blh kite lepak same2 ye...

EDDY : nnt if i nak pgi sane, i inform ek.. blh u bawak i jln2. take care
avatar
lyana mad ali
TKSU
TKSU

Posts : 108
Join date : 2009-11-06
Age : 35

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by nabelon on 9th December 2009, 23:28

dilla, aku rasa memang banyak masalah di state ni semua.


Last edited by nabelon on 14th December 2009, 12:28; edited 1 time in total
avatar
nabelon
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 75
Join date : 2009-11-05
Age : 32
Location : Penang

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by syuhaiza ruslan on 9th December 2009, 23:39

aku sokong...
avatar
syuhaiza ruslan
KSU
KSU

Posts : 358
Join date : 2009-11-18
Age : 33
Location : NILAI, NEGERI SEMBILAN

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by eddy on 29th December 2009, 10:08

lyana mad ali wrote:SHAIFUL : challenging tu.. so u kena la tunjukkan yg u blh buat keje tu even tu post KP.. u can do it my dear gucci...

DILLA : u kena prepare btl2 b4 u nak take action kat dieorg tu. at least u ade la hujah2 yg bernas nak attack dieorg tu... anyway, all d best 4 u babe.. bile blk tu inform la, if sempat blh kite lepak same2 ye...

EDDY : nnt if i nak pgi sane, i inform ek.. blh u bawak i jln2. take care

liana: dtg la sini ...i akan suruh driver amik kat airport lagi n kat airport pun akan diuruskan oleh pegawai i...airport sandakan la...i akan jaga u hehehehe... tak payah la tengok saiful kat PD tu... cuma ada jet ski je....heheheh jgn mara aaa saiful
mai la... boleh tengok org utan kat sepilok...tengok monyet belanda...... seafood sini mmmg best... sesapa yg dtg sandakan bgtau aku
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by eddy on 29th December 2009, 10:11

shaiful wrote:eddy:sama kes mcm aku..jawatan utk KP tp pengarah letak aku di sana...jadi bila blh speaking sabah suda ka jo?pasni kita speaking sabah ha..biar dorg ni terkebil2..

boleh sudah bah...sblum nie akun selalu ke sabah bah...jadi bila kau mau bg itu no telipon awek ko di sabah... kalu dia ada masalah nahh..bole la dia call aku hehehehe
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by lyana mad ali on 29th December 2009, 10:27

EDDY : bestnye kat sane tu, blh tgk org utan, monyet belanda etc.. blh mkn seafood byk2, i sukela. ni yg buat i nak vacation kat sane. anything i'll let u know k. i blh ajk kwn2 kite join sekali pgi sane lawat u. take care eddy.
avatar
lyana mad ali
TKSU
TKSU

Posts : 108
Join date : 2009-11-06
Age : 35

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by Jim on 29th December 2009, 12:55

Jeles plak aku nengok korang ramai kat satu2 jabatan walaupun branch lain2. Aku kat BPA 2 orang ja dngan Penghuluwati...So hubungan dua hala ajalah heheheh.

Lyana - MOnyet dekat sabah jinak2 lagi tuh heheh
avatar
Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 40
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by eddy on 29th December 2009, 13:00

Jim wrote:Jeles plak aku nengok korang ramai kat satu2 jabatan walaupun branch lain2. Aku kat BPA 2 orang ja dngan Penghuluwati...So hubungan dua hala ajalah heheheh.

Lyana - MOnyet dekat sabah jinak2 lagi tuh heheh

jim..aku pun jinak juga bah....hehehe
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by khai8118 on 31st December 2009, 08:41

eddy: tu nak bgtau ko spesis yg same ke bro? haha.. jgn mare..
avatar
khai8118
KSU
KSU

Posts : 182
Join date : 2009-11-13
Age : 35
Location : Cyberjaya

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by Ashikin on 31st December 2009, 10:20

lawak ah.... mcm kene lak description ko tu eddy...
avatar
Ashikin
KSU
KSU

Posts : 180
Join date : 2009-11-13
Age : 36
Location : BHEUU

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 31st December 2009, 11:43

dilla : aku pnh handle mslh ko bkaitan ot tu..diorang ni mmg bpakat sbnrnya..malah kalau dulu seingat aku ada satu akta yg menyatakan x boleh bekerja melebihi 24jam..n yg keduanya kn tgk..diorang ni suka tukar shift n akhirnya melayakkan diorang claim ot..so ko mmg kena pndai utk tackle benda ni..diorang ada elaun yg rm200 tu x? x slh aku elaun penguatkuasaan kot..setahu aku lau ada x leh claim tp mgkn berbeza ler dgn imigresen..cam polis mn ada OT..

khai : jom g dkt eddy..kt g sbg org2 bujang n suci..hahah..camne..setuju x? aku ok aje..set time..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 31st December 2009, 12:04

aku mmg mghdpi tekanan bekerja dgn ahli2 politik...mcm2 perangai diorang ni..aku kata hang...hang kat aku..tp yg bestnya tu ler..leh rpt2 ngan menteri n ahli2 kabinet@dewan negara..br je blk jumpa slh seorang YB Senator..he's nice..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by Jim on 31st December 2009, 12:15

Eddy - Sot2 bah kau ni he he he....

Rafee - Menarik tuh kerja macam tuh...tak boring...
avatar
Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 40
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 31st December 2009, 13:04

jim : yes..mmg menarik..mmg best..hehehe..mmg jrg dduk ofis pun..hehe..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by khai8118 on 5th January 2010, 12:52

rafee ni jarang duk ofis tu kira ok, ni rumah pun jarang duduk.. bahaya, bahaya.. tah mane melilau gaknye..
avatar
khai8118
KSU
KSU

Posts : 182
Join date : 2009-11-13
Age : 35
Location : Cyberjaya

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 5th January 2010, 15:03

hanya aku n bos aku yg tahu,.hahaha..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by nabelon on 15th January 2010, 20:12

Tentang OT ni memang payah la, lagi satu yang paling payah, bila aku tak bagi, diaorg jumpa pengarah merayu..gila lah.
avatar
nabelon
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 75
Join date : 2009-11-05
Age : 32
Location : Penang

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 16th January 2010, 12:06

bab ot ni aku rs thn 2010 ni mgkn leh selesai kot..sbbnya mmg peruntukan utk ot semua kementerian n jabatan dah dkrgkan..malah aku dkt mkn..peruntukan bg ot tiada satu sen pun diberi...
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by nasrikamil10 on 18th January 2010, 08:56

isk..aku dl keja gaji kecik jgk..
xdak ot pn..ley ja idop..
kat kl lak tu..ni blk kedah..xdak ot byk plak komplen..
maybe all this while govt servant mmg dah kna pampered by ot kot..
that's why la byk sgt bunyi

nasrikamil10
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 52
Join date : 2009-12-30
Age : 32
Location : Alor Star, Kedah

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by rafeezal on 18th January 2010, 09:10

yup..leh le diktakan mcm tu..sbb keadaan sblm ni rsnya lebih kpd kelemahan pengawalan oleh pegawai2..so dlm hal ni bkn saja kktgn yg salah..malah ada pegwai yg tutp mata berkenaan dengan pkr ni..
avatar
rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 35
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: KDN - JIM (JABATAN IMIGRESEN MALAYSIA)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum