Log in

I forgot my password

Latest topics
» Testing
18th November 2010, 11:39 by khai8118

» Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan
17th June 2010, 12:26 by siti

» Program Orientasi Pegawai Baru Di Sabah
25th May 2010, 15:36 by siti

» TABUNG BATCH
8th May 2010, 04:24 by alianz

» PTD INTAKE 1/2009 VS PTD INTAKE 3/2009 VS BHGN. PERKHIDMATAN JPA
6th May 2010, 21:45 by azha_ceo

» Announcement From Hizal
22nd April 2010, 17:35 by Azleen

» BENGANG...!!!!!!
20th April 2010, 13:28 by syuhaiza ruslan

» Geng Kementerian Dalam Negeri Lantikan 3/2009
19th April 2010, 17:17 by Azleen

» FUTSAL FRIENDLY MATCH PPTD SABAH N LABUAN VS INTAN SABAH
16th April 2010, 22:27 by Jim


bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

View previous topic View next topic Go down

bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 6th February 2010, 14:07

Pada pendapat korang la.... kalu seseorang ptd tu minta bertukar dan alasannya ikut suami atau ikut isteri......kuat ke alasan tu... sy tekankan sekali lagi SEORANG PEGAWAI PTD.......bagilah pendapat ek...

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by nabelon on 6th February 2010, 15:43

boleh kot, tapi kena ikut suami ja, ikut isteri susah sket..rasa aku la kan

nabelon
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 75
Join date : 2009-11-05
Age : 30
Location : Penang

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 6th February 2010, 16:10

tu la pasal... aku la ni nak kena transfer tempat lain..... alasannya ada ptd pompuan nak masuk tempat aku coz suami dia ada kat sini..... aku baru 2 bulan kat sini...mcm2 plan aku dah buat lagipun...ini imigresen bukannya.... jabatan pertanian ka.... heiiii x paham la aku... jadi mcm bola lak aku nie... staf aku yg kp 17 pun ramai suami duk jauh...kat sarawak la..kat putrajaya la...tak gaduh pun depa nak mintak tukaq...bagi aku la... betul2 drop ptdnya waterface la...hehehehe....

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by shaiful on 6th February 2010, 19:38

haha...kalo bos aku jumpa budak tu mesti bos aku suruh dia buat surat resign terus...

shaiful
TKSU
TKSU

Posts : 127
Join date : 2009-11-14

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by Ashikin on 8th February 2010, 09:08

hmm... leh ka gitew... setau aku la kan, kalu mintak tukar sbb hubby mmg dah ada kat situ tak leh laa... lain la kalu hubby baru ditukarkan dan wife pun ikut skali... itu ok la kot... ntah, pi la semak mana2 pekeliling...

Ashikin
KSU
KSU

Posts : 180
Join date : 2009-11-13
Age : 34
Location : BHEUU

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by elin oren on 8th February 2010, 13:37

em kalo tanya i,i rasa as a ptd apatah lg yg dah gred 44(merujuk kpd subjek berkenaan), kita kena bersedia utk terima apa saja cabaran yg dtg.bknla i ckp camni nk menunjuk bgus ke apa cos kita pun baru lg..so byk lg cabaran kita nak kena face and of course easier said than done.but to me,adalah tidak patut sekiranya menggunakan personal interest sbg alasan utk stay di satu2 tempat.dari segi humanity plak,mmg tmpat isteri d sisi suami tp i rasa bnda tue kita leh settle in the long run.walauapapun all the best to everybody.xpe walau kat mana pun kita yg penting kita wat keje dgn ikhlas.so itu saja.itu pdpat i saje.personal nothing.

elin oren
CALON
CALON

Posts : 7
Join date : 2009-11-18
Age : 33
Location : kota kinabalu

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by syahilaismail on 9th February 2010, 12:43

pada pendapat aku xsalah minta transfer...xmemalukan pun kalau kena gaya n cara..

setahu aku la...biasenye kalo nak minta tukar, tempat tu kena ada kekosongan...mcm senior PTD (da tetap) aku kt ofis nih...dlu dia kt putrajaya...tp dia dpt tau BPA Perak ni ada kosong utk jwtn dia, so dia minta la transfer cni sbab suami n fmily dia mmg kt perak...tp dgn syarat, ada org yg replace tmpt yg kita nak tinggalkan tu n bos tempat lama sokong kita ke tempat baru...(setelah segala tugas2 tergendala di tempat lama diselesaikan) kalo x, nanti serabut lak bos nak cr org suh buat keje or refer pe2 kan...

so means that tmpt yg kita tuju ada kosong, n tmpt yg kita tinggalkan plak ada org nak gnti...atau ada berlaku suka sama suka tuk transfer (sendiri adjust la ka...-permohohonan lulus@ x bab lain la)....camtu br la leh aply tuk transfer... kalo transfer hingga menyebabkan org lain plak ditukarkan dan menimbulkan masalah pada org tuh,xpatut la...itu pentingkan diri sendiri namanyer.....dan mmg la sgt2 memalukan...huhu...

syahilaismail
CALON
CALON

Posts : 21
Join date : 2009-11-12
Age : 30
Location : putrajaya

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by elin oren on 9th February 2010, 13:28

betul tue..i like u punya opinion..tidak terlalu berat sebelah.hehe..i bukan nak menangkan azril ke ape tp x patut juga la dia ditukarkan atas personal interest org lain kan.kalo post d imigresen sdkan tu kosong lain cite la cos x menjejaskan sape2.lagipun azril dah wat half way d sdkan tue.kalo i pun i frustrated gak in the first place..yedak..walau apapun lets take it easy.mybe ada wisdom apa yg blaku.God knows best and we know not.

elin oren
CALON
CALON

Posts : 7
Join date : 2009-11-18
Age : 33
Location : kota kinabalu

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by syuhaiza ruslan on 10th February 2010, 17:55

yup..x spttnya jadi cam 2...2 kira personal interest lebih dari kepentingan jabatan...aku pun x phm jgk dgn ptd2 senoir ni kdg2...men ikut dan ja...x pikiaq masalah org len klu dia nk tukaq p tmpt 2..hmmm..len la klu btl2 ada kosong n ada sama2 tukar suka sama suka...bley la consider...hmmm..ntah la azril...aku pun dok penin dgn PTD HQ aku..ni lak ang...tp ang bwk bincang la dgn bos ang...tanya abih2 camana...biar clear..nnt x pasal jd cam bwh aku..satf aku tukar,ikutkan ada ganti..tup2...jawatan isi,buku servis ada tapi body yg nk diganti 2 xda..kan ke penin..nk tanggung tugas x leh sbb post dah diisi..haishhhh...!!!!

syuhaiza ruslan
KSU
KSU

Posts : 358
Join date : 2009-11-18
Age : 32
Location : NILAI, NEGERI SEMBILAN

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 11th February 2010, 16:07

tq..fren...bg pendapat...aku memang tengah usaha nie...hopefully bole stay..kat sandakan bukan sebab apa....aku pun dh uruskan utk family aku ke sini....wife aku pun dpt sini....takkan la aku nk dia apply lagi pi kk.... doa la aku dpt stay kat sandakan so korang bole la dtg sini aku blanja makan seafood fresh....hehehe

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 11th February 2010, 16:16

lupa lak...kalu aku kat kk...terpaksa la tumpang keta vios baru cik azlin hehehe

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by khai8118 on 11th February 2010, 18:43

yes.. eddy dah stuju nak blanje seafood.. rafee, mulakan risikan projek kita ke sandakan..

khai8118
KSU
KSU

Posts : 182
Join date : 2009-11-13
Age : 33
Location : Cyberjaya

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by Jim on 17th February 2010, 20:59

Bro, aku cuti satu minggu nih....kalau ko free cari aku kita duduk dlu....besok aku pi Tenom dulu lusa baru balik KK...

Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 39
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 19th February 2010, 10:28

ok jim...apa2 hal aku cari ko...

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 19th February 2010, 10:52

kronologi aku:
november kdn arahkan ke imigresen

disember diarahkan ke sabah

6 disember diarahkan ke sandakan

january menumpang umah kawan....

28 januari 2010 dapat umah sewa utk family n bayar deposit 2bulan utk rumah sewa.

1 feb 2010 masuk umah sewa.

2 feb 2010 dpt arahan bertukar ke KK !!!!!!!!

4 Feb 2010 brg aku yg aku bayar sendiri coz tak boleh tuntut elaun perpindahan sampai ke sandakan guna kapal kena bayar RM 5k !!!!!

6 feb 2010 org umah aku sampai di sandakan.....

aku dh menurut arahan tapi kalu suruh pindah lagi n cari lak umah kat kk kena bayar deposit lagi...nk angkut brg lagi...org umah aku lak nak kena apply tukar lagi... kenapa la susah sgt aku nk kerja nie....

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by Jim on 19th February 2010, 22:26

Bro aku paham betul predicament tu......memang betul bikin sakit hatilah dengar. Aku pun tak berapa agree sebenarnya, knowing you. Cuma buat masa ni kalau boleh jangan ikutkan rasa geram tu. Ini nasihat dari orang yang nampak potential ko...Smile

Jim
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 41
Join date : 2009-11-13
Age : 39
Location : Sabah

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by nasrikamil10 on 21st February 2010, 11:02

pergh..byk gla kna betukar..
i feel for you bro..
one truly amazing example of 'Saya yang Menurut Perintah'
kalo lagi skali kna transfer ni boleh reasonable la aku rs kalo nk merungut pn..
dah mcm kes naya ni

nasrikamil10
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 52
Join date : 2009-12-30
Age : 30
Location : Alor Star, Kedah

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by noreah on 22nd February 2010, 13:59

uik...dasyat gak kronologi tmpt keje ko ek...seb bek ko kaya...de duit....hehe...aku mule2 dulu igt aku plg susah skali...rupenye ko lg dasyat....tp pada aku klu reason mengikut suami tuh memang leh diterima pakai..sbab tmpt isteri kan di sisi suami...wife ko keje pe?cepat gak die dapat tukar ek...kwn aku stahun tgu,br dpt gi sane....

noreah
PSU/PP
PSU/PP

Posts : 42
Join date : 2009-11-13
Age : 31
Location : Maran, Pahang

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by syahilaismail on 22nd February 2010, 15:08

pergh dasatnyer kronologi ko eddy..seb la aku kt ipoh ni aman damai...wpun merantau tmpt org tp alhamdulillah stakat ni xde mslh...bykkan bersabr yer...cr jln penyelesaian yg terbaik...

aku rs ko boleh bincang lg benda ni...surat rayuan @ dll...wpun kita br, tp kita tetap ada hak untuk bersuara...bukan boleh ditendang mcm bola je kan...tp cara kita nego tu main peranan la...

melainkan diorg leh tanggung segala kos perpindahan ko kali ni, cr kan umah kt tmpt br tuk ko n uruskan keje wife ko supaya dapat ikut ko skali....hikshiks...buleh ke cmtu??? Question

syahilaismail
CALON
CALON

Posts : 21
Join date : 2009-11-12
Age : 30
Location : putrajaya

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 24th February 2010, 11:48

ok dh selesai...aku dpt balik di sandakan as ketua imigresen.... actually di kk nie lagi besar jawatan aku coz jaga pekerja asing seluruh sabah... bukan aku tak suka tapi bagi aku sbgai org baru banyak nak belajar..... dan temapat paling baik belajar adalah bermula dari bawah... k la mai la ramai ke sandakan kita makan seafood smpai muntah hahahaha

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by Ashikin on 1st March 2010, 10:56

yeeehaaa!!! berjaya akhirnya... lega la ati ko eddy oii...

Ashikin
KSU
KSU

Posts : 180
Join date : 2009-11-13
Age : 34
Location : BHEUU

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by nasrikamil10 on 2nd March 2010, 08:32

insyaallah..smpi jgk aku nk claim seafood eddy tuhh

nasrikamil10
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 52
Join date : 2009-12-30
Age : 30
Location : Alor Star, Kedah

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by nabelon on 3rd March 2010, 23:31

azril, nanti aku sampai jangan tak belanja seafood plak ...janji ya ?

nabelon
KPSU/KPP
KPSU/KPP

Posts : 75
Join date : 2009-11-05
Age : 30
Location : Penang

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by rafeezal on 16th March 2010, 17:08

aku boring2 ni smpt buka portal kita..aku rs sedih n kesian pd ko eddy..tp alhamdulillah semuanya dah selesai..hasil ksbrn ko aku yakin ianya akan buahkan hasil yg baik in future...
kalau ko tanya aku personally aku x setuju bila ada pegawai yg minta tukar ttp mengakibatkan kesukaran pd org lain plak..minta tukar x slh..tp jgn smpai org lain brd dlm kesusahan..aku menasihati diri aku sendiri..

rafeezal
KSU
KSU

Posts : 243
Join date : 2009-11-06
Age : 33
Location : SELANGOR

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by eddy on 17th March 2010, 13:10

betul...betul hahahaha....

eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 39
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: bertukar sebab ikut suami atau isteri...?

Post by Sponsored content Today at 22:44


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum