Log in

I forgot my password

Latest topics
» Testing
18th November 2010, 11:39 by khai8118

» Dipindahkan selepas genap setahun perkhidmatan
17th June 2010, 12:26 by siti

» Program Orientasi Pegawai Baru Di Sabah
25th May 2010, 15:36 by siti

» TABUNG BATCH
8th May 2010, 04:24 by alianz

» PTD INTAKE 1/2009 VS PTD INTAKE 3/2009 VS BHGN. PERKHIDMATAN JPA
6th May 2010, 21:45 by azha_ceo

» Announcement From Hizal
22nd April 2010, 17:35 by Azleen

» BENGANG...!!!!!!
20th April 2010, 13:28 by syuhaiza ruslan

» Geng Kementerian Dalam Negeri Lantikan 3/2009
19th April 2010, 17:17 by Azleen

» FUTSAL FRIENDLY MATCH PPTD SABAH N LABUAN VS INTAN SABAH
16th April 2010, 22:27 by Jim


STREET CHILDREN

View previous topic View next topic Go down

STREET CHILDREN

Post by emilda on 2nd April 2010, 19:22

Kawan-kawan, aku adalah di antara yang diamanatkan untuk mengupas and membuat laporan kasar pasal isu street children di mana kanak-kanak berusia 5-17 ini terbiar, terabai dan diekspolitasikan oleh sindiket. Secara kesimpulan, kanak-kanak ini akan melakukan odd jobs seperti buruh kasar and lebih teruk terlibat dalam aktiviti jenayah. Bile diamanahkan, ok fine aku buat jer. Akan tetapi, naluri aku sebagai mak orang ni sure sedikit sebanyak tersentuh gak. Tiap kali aku nak buat assignment ni, sure aku rase mcm hilang mood sebab sedih mengenangkan nasib kanak-kanak ini and risau gak pasal future anak aku.

Street children ni kalau tak dibendung, alamatnya negara boleh hancur, sebab bile kanak-kanak ni dah besar tendency nak lakukan jenayah sgt2 besar. So, kesimpulannya, perasaan aku ni bercampur-baur bile buat assignment ni. Hope, we shall have a better future for us and the children.

Kawan-kawan kalo nak bagi apa2 aje pasal anak-anak ker pasal street children ke dipersilakan. I just want to share. Smile

emilda
CALON
CALON

Posts : 14
Join date : 2010-02-02

Back to top Go down

Re: STREET CHILDREN

Post by eddy on 3rd April 2010, 15:57

emmy .... it is a good project... cuba la ko pi tengok kat chow kit tu ada 1 umah utk street children... n aku rasa boleh libatkan batch kita utk buat prog kat umah anak jalanan tu.... Smile
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: STREET CHILDREN

Post by emilda on 3rd April 2010, 18:22

hehehe boleh gak..lepas aku dah familiarize and lebih clearer isu ni dengan pihak JKM. kita organise visit budak2 tu. Barulah ptd tak dikenali sbagai pegawai tanda dokumen jer kan..cewah ala2 wakil rakyat gitu turun padang..

emilda
CALON
CALON

Posts : 14
Join date : 2010-02-02

Back to top Go down

Re: STREET CHILDREN

Post by eddy on 5th April 2010, 00:59

btul sgt2..tu... takda masalah... bole organize tu...
avatar
eddy
Admin

Posts : 123
Join date : 2009-11-05
Age : 40
Location : SABAH

http://ptd-3-2009.forumotion.net

Back to top Go down

Re: STREET CHILDREN

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum